20100331

Το Κουτσαβακι

Ετσι φανταστικε και ζωγραφησε ο Βαγγελης το κουτσαβακι.

Ζωγραφικη

Ο Υδραιος Λαϊκος Ζωγραφος Βαγγελης Λυμιωτης ζωγραφησε την "Ακροπολη της Υδρας" στο πανεμορφο Καμίνι την ταβερνα που γυριστηκαν το "γοργονες και μαγκες" και αλλα εργα του Ελληνικου σινεμα . Η ζωγραφικη του Βαγγελη ειναι μοναδικη διοτι αντι για πινελο χρησιμοποιει ......οδοντογλυφιδες , χτιζοντας (σαν οικοδομος που ειναι) το εργο του πετραδακι ,πετραδακι ή τουβλακι ,τουβλακι. Ειναι ισως μοναδικη τεχνοτροπια, που δυστυχως για εκεινον γεννηθηκε και κατοικει ....σε ΛΑΘΟΣ χωρα και καθημερηνα ψαχνει το μεροματο αντι στο...γυαπι στην παραλια της Υδρας με ενα δυο η και τρεις πινακες στα χερια του.
Κουραγιο Βαγγελη η ζωη ειναι μια φωτοβολιδα.

O "γατος "ο Χαρ...λαος " τον ανακαλυψε και τον αγορασε σαν φιλοτεχνος, φιλοσοφος και κουλτουριαρης που ειναι (με την καλη εννοια της λέξης) αφου τον φακελωσε κανονικα και τον "διαχειριστηκε" τιμωντας τον στο Ακους;

Η Εξουσια

20100330

Για τον/την συντροφο

Τα 12 ζώδια ξεκινούν να τρέξουν στα 100 μέτρα .

Πώς θα τρέξει το καθένα;;;;;

1. Ξεκινά ο Κριός με ορμή, αποφασιστικότητα, κορδωμένος από περηφάνια και σίγουρος για τη νίκη του. Παίρνει φόρα, φωνάζει "άκρη μαλάκες και σας έφαγα!" και τερματίζει φυσικά πρώτος.

2. Ο Ταύρος ξεκινά, αλλά δεν είναι σίγουρο....... ποιο έτος θα τερματίσει!!!

3. Ο Δίδυμος ξεκινά, τρέχει, τρέχει γρήγορα, κάνει μια παράκαμψη στο κοντινό σκάμα, δίνει ένα σάλτο, περνά κι από την σφύρα, πίνει μια πορτοκαλάδα, χτυπά έναν φιλαράκο στον ώμο, αγοράζει ποπ κορν και κάθεται στις κερκίδες να παρακολουθήσει τους άλλους!!!!!!

4. Ο Καρκίνος ξεκινά σιγά και προσεχτικά, τάχα μου αδιάφορα, αλλά παρακολουθεί τους άλλους αν πάνε από ασφαλή διαδρομή. Δεν υπάρχει περίπτωση να τερματίσει πρώτος, γιατί ακόμα κι αν τον βοηθούσε η τύχη ή ο άνεμος, δεν θα άντεχε να κόψει το κακόμοιρο το νήμα ή να δυσαρεστήσει τους άλλους με την πρωτιά του.

5. Ο Λέοντας καταρχήν θα απαιτήσει αντί για βατήρα, να έχει θρόνο. Θα του τον φέρουν. Θα ξεκινήσει να τρέχει ακολουθώντας μια χρυσή κλωστή που θα γυαλίζει κάτω από το φως του ήλιου. Θα χαμογελά ταυτόχρονα στα φλάς των δημοσιογράφων (λευκά δόντια, μαλλί φτιαγμένο) και θα κορδώνεται με την χρυσή του πανοπλία, εχμμμ.... φανέλα. Δεν θα τερματίσει πρώτος από τις πολλές χαιρετούρες, αλλά οι δημοσιογράφοι θα γράψουν ότι ήταν ο πρώτος. Αν φτάσει όμως πρώτος και το νήμα δεν είναι χρυσό, δεν θα καταδεχτεί να το κόψει!!!!!

6. Η Παρθένος πριν ξεκινήσει θα μετρήσει τους δώδεκα βατήρες για να σιγουρευτεί ότι έχουν όλοι ίσα μέτρα να διανύσουν και να μην κλέψει κανένας. Έτσι, τίμια και σοβαρά. Ξεκάθαρες δουλειές. Θα ανακαλύψει κάποια χιλιοστά διαφορών και θα κάνει φασαρία για την αδικία, για τα στημένα παιχνίδια, για τους κριτές που τα παίρνουν, για τους θεατές που δεν μιλάνε και κάθονται σαν ζώα, για την βρωμιά και την ακαταστασία στο γήπεδο, μέχρι που θα γίνει αντιπαθής και θα της φωνάξουν οι άλλοι να το βουλώσει. Θα κάτσει στη μέση του γηπέδου και θα κλαψουρίζει για δικαιοσύνη ώσπου.........

7. Θα έρθει ο Ζυγός, με όμορφο αθλητικό συνολάκι, καπελάκι πολύ σικάτο, με κομψούς τρόπους, θα χαιρετήσει ευγενικά, θα ηρεμήσει τους κριτές και τους διοργανωτές, θα παρηγορήσει την Παρθένο, θα ξεκινήσει συνεννοήσεις και διαβουλεύσεις με τα άλλα ζώδια για δίκαιο και πολιτισμένο παιχνίδι και μετά θα αρχίσει να τρέχει. Δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ πρώτος. Έχει να περάσει κι από τους δημοσιογράφους, να εξηγήσει τί έγινε....

8. Ο Σκορπιός, Θα έχει υπολογίσει τα πάντα. Με το μπαμ, θα σκάψει ένα λαγούμι, θα προχωρήσει υπογείως προς το τέρμα, θα διαγράψει υπολογισμένα μικρότερη διαδρομή και θα έχει πληρώσει ελεύθερους σκοπευτές να σκοτώσουν τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους του! Θα έχει δε πληρώσει και τους κριτές να τον βγάλουν πρώτο!!!! "Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα τίμημα"

9. Ο Τοξότης με τα γρηγορότερα πόδια, θα ξεκινήσει σαν βολίδα. Θα σκίσει τον αέρα σαν τόξο. Δεν θα τον πετύχουν οι ελεύθεροι σκοπευτές του Σκορπιού. Θα κέρδιζε σίγουρα και τον Κριό ή τον Λέοντα, αν στο δρόμο του δεν τύχαινε κάποιος φίλος να χαζολογήσει (ο "φίλος" είναι βαλμένος από τον Σκορπιό!!!!!!!)

10. Ο Αιγόκερως θα φωνάξει για τα 5 εκατοστά που του έχουν προσθέσει (δίκιο είχε η Παρθένος), για τους ελεύθερους σκοπευτές του πανούργου Σκορπιού, αλλά όταν τρέχει, τρέχει. Δεν παίζει. Επικίνδυνος αντίπαλος.

11. Ο Υδροχόος θα καταφθάσει με μια τρελή φόρμα, με μαλλί τρελού επιστήμονα και με μια τρελλή ιδέα: "βρε παιδιά, βρε παιδιά, γιατί να τρέξουμε ευθεία; Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να τρέξουμε με την όπισθεν. Ή σε ζιγκ-ζαγκ. Μπορούμε επίσης να τρέξουμε μερικά μέτρα μείον. Ή να τρέξουμε γυμνοί. Έ;;;Τι λέτε. Ας το συζητήσουμε βρε παιδιά. Που πάτε ρε;;;; Κανείς δεν με καταλαβαίνει..." Και θα ατενίσει το άπειρων.

12. Ο Ιχθύς θα είναι σε περισυλλογή: "τώρα να τρέξουμε ή να κάτσουμε εδώ που είμαστε; Είναι κι ωραία μέρα σήμερα.. Αλλά καλύτερα να τρέξουμε. Όμως πάλι.... δεν ξέρω.... τι να πω.... δύσκολη απόφαση βρε παιδί μου...... Έχει η ζωή κάτι διλήμματα !!!!!!!!!"

20100328

Η δικαιωση

Ισως πραγματι τελικα η ζωη και τιμωρει και δικαιωνει.Το τελευταιο διμηνο προσπαθω να κλεισω μια δουλεια στο νησι που θα αλλαξει ο τροπος ζωης μου, ενω παραλληλα θα βοηθησω ...και το νησι.
Μετα πολλες αγωνιες και κινησεις τακτικης ηρθε η δικαιωση. Ελπιζω να κρατηθουν οι υποσχεσεις και να μην αναγκασθω να παρω μετρα αυτοσυντηρησης. Μια παλαια σοφια λεει, ο εξυπνος δεν γινεται ποτε κακος ,ο πονηρος γινεται παντα. Συναντηση στο νησι ......με δουλεια και υγεια.

20100324

Συμη το μελι .... στην κορυφή του βαρελιου

Συζητηση με φιλο

Μετα το σημερινο πρωϊνο ξυπνημα στις 04:00, η αδιαθεσια, οι εμετοι, οι φοβεροι πονοι στο στομαχι και η πτηση για Τοροντο στις 06:55. Σκεφθηκα λοιπον τι "εργαλεια" εχουν οι γυναικες οταν εχουν ναρκισισμο και ανασφαλεια για να επιβεβαιωθουν οτι ο συντροφος τους τις αγαπα. Συμπαρασταση σκεφτηκα, για επιβεβαιωση της αγαπης μου και της αφοσιωσης μου, παραδοση λοιπον του φαρμακειου στην ταξιδευτρια μετα τις οδηγιες της φαρμακοποιου του αερολιμενα Ελ. Βενιζελος και μετα απο πτηση 13 ωρων η συνεχεια. Η αληθεια ειναι πως οποιος εχει θυμο για το αλλο φυλο, δεν θα νοιωσει ποτε ασφαλεια και επιβεβαιωση της αγαπης του αλλου. Οι ωρες περασαν, η συναντηση με τους μακρυνους συγγενείς εδειξε πως για μια ακομη φορα γνωριζα τα αιτια της αδιαθεσιας και επιβεβαιωθηκα.
Μετα απο συζητηση με φιλο και κοιταζοντας καλυτερα τα ιστολογια που παρακολουθει καταλαβα πως αρκετες φορες εχει δικιο να εμπιστευεται περισσοτερο τους φιλους που ο ιδιος επιλεγει στο διαδυκτιο απο ανθρωπους που ......... αγαπα.-
Αμα σου βγουν τα σωψυχα στο blog τυφλα να εχουν οι θυσιες, οι αγωνιες, και οι ταλαιπωριες που εχεις υποβληθει στην ζωη σου. Εχεις δικιο φιλε στο blog τα " ανταμωματα " καμια φορα ειναι απο "καρμα". Ευχαριστω για την φιλοξενια και θα σε ενημερωσω.

20100322

Δες και αυτο!!!

Πατα επανω να δεις το video.
http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk

20100319

Λουλουδια στο περβαζι

Λουλουδια στο βαζο

20100316

Τραγουδια με...πόνο

20100314

Στα Καλαβρυτα φιαγμενο με μερακι

Τυχεροι οι αρχοντες που ζουνε σε τετοια σπιτια!!!

Ειναι ολα αυτα ψεματα;

Πατα κατω και ακου με υπομονή. Ειναι αραγε ετσι; Προβληματισμός! Zeitgeist (Greek Subtitles)

20100306

Τρελλα κι ομως αληθινά









Τον τελευταίο καιρό έχω παραμελήσει το Blog διότι προσπαθώ να κάνω κάτι που θα βοηθήσει την ιδιαίτερη πατρίδα μου, στην οικονομική της ανάπτυξη ,στον πολιτισμό της και στην διατήρηση της πολιτιστικής της κληρονομίας.

Βασικός μου στόχος είναι η παραμονή και η εργασία των νέων στο νησί ως και η μόνιμη πλέον παραμονή μου, αρχίζοντας ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα στην νέα ζωή μου.

Η δημιουργία σε κρατεί πάντα ζωντανό υγεία και πιστεύεις πως είσαι ακόμη χρήσιμος στην κοινωνία μια και μπροστά στην ηλικία σου δεν έχει τοποθετηθεί το νούμερο έξη .

Αυτό που συναντά σ αυτό το νησί του Αργοσαρωνικού, είναι έξω από την λογική έξω από την αξιοπρέπεια και έξω από την πιο νοσηρή φαντασία. Λες για παράδειγμα σένα.....¨επιχειρηματία" έχεις ένα κατάστημα 100 τμ , που έχει τρεις η τέσσερες πόρτες στην πρόσοψη του και πουλάς ας πούμε είδη λαϊκής τέχνης χρειάζομαι στην μια πόρτα 2 τμ και ένα παραβάν να βάλω ένα υπολογιστή και ένα εκτυπωτή να εκδίδω εισιτήρια , να σου πληρώνω και ότι ενοίκιο μου ζητήσεις, τηρουμένων όλων των νομίμων διαδικασιών. Φορολογικών, πολεοδομίας ,Αρχαιολογίας , ιδιοκτησίας κ.λ.π , κ.λ.π και αντί να περνούν από το μαγαζί σου ετησίως 10.000 επισκέπτες να περνούν 1.000.000 επισκέπτες, έτσι θα έχεις πολλαπλάσιο κέρδος και σου απαντούν ...κινέζικα.

Ζητάς την συμπαράσταση των τοπικών αρχών , του Δήμου , της Μητρόπολης , των φορέων κ.λ.π και σου απαντούν λες και θέλεις να τους πάρεις τις καρέκλες. Φυσικά δεν είναι τυχαίο πως η πατρίδα αυτή έπαιξε σημαντικό ρολό στην επανάσταση του 1821 και αναρωτιέμαι ,μήπως άραγε οι απόγονοι εκείνων των μεγάλων "συμπατριωτών" βλέποντας από ψηλά τον τόπο τους , τον φτύνουν για να μη τον ματιάσουν και το σάλιο τους πέφτει στα μάτια των επιχειρηματιών του πανέμορφου και μοναδικού στον κόσμο νησιού μου, με αποτέλεσμα να τους τυφλώνει η βλέπουν τόσες ...Τζούλιες σε τελευταίες εκδόσεις που τους έχουν κάνει να βλέπουν μόνον ανάμεσα στα πόδια τους. Θα το παλέψω και θα νικήσω στο τέλος το ξέρω πολύ καλά, αλλά ελπίζω πως το κόστος να μην είναι μεγάλο για μένα όπως εκείνο των πεισματάρηδων προγόνων μου.

αναρτήθηκε από χρυσαετος στις 6.3.10 0 σχόλια