20120528

Οι Τούρκοι στην Θάλασσα και στον Αέρα


α) Κάλυψε το Κενό που άφησαν οι πολιτικοί μας........

Η Turyol  είναι τουρκική ακτοπλοϊκή εταιρεία  και συνδέει τη Λέσβο – Μυτιλήνη, (Ελληνικό νησί ) με το Αϊβαλί (Τουρκία). Αγόρασε το πλοίο "Midili" και το μετονόμασε σε "Lesvos" . Το καλοκαίρι θα δρομολογήσει στην Ελλάδα άλλα δύο πλοία της. Μάλιστα, μετά τη σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα που άρχισε να γίνεται κάποιες εποχές μετ΄ εμποδίων, οι κάτοικοι, έφθασαν στο σημείο να ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη (Ελληνικό λιμάνι)……μέσω Τουρκίας, ποιό γρήγορα και ποιό οικονομικά.
β) Η Turkish airlines μετά την εδραίωση της στην Βόρειο Ελλάδα Θεσσαλονίκη, Βόλο, Χαλκιδική, τώρα δραστηριοποιείται και στην Κρήτη. Δεν αναφέρονται οι τιμές των εισιτηρίων γιατί όλοι θα χάσουμε τα μαλλιά μας, γιατί τα μυαλά μας τα έχουμε χαμένα εδώ και χρόνια. Εμείς έχουμε εκλογές για να δούμε καλλίτερες ημέρες, με περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας και ολοκληρωτικό χάσιμο της εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτά έγραψε το χθεσινό Εθνος της Κυριακής και εμείς τα αναδημοσιεύουμε προσθέτοντας και τα δικά μας.
 

20120518

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ... ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ


·        Έχουμε Πρωθυπουργό 
                     Πικραμένο,
·         Bουλευτή  
                    Βαρεμένο,
·         Aρχηγό κόμματος 
                    Καμμένο ,
·         και λαό        
               Aπογοητευμένο. 

Η Ελλάδα μαραμένη κι απ΄την κρίση                πειραγμένη!

Οι επιβάτες που καθυστερεί η πτήση τους δικαιούνται αποζημίωση

Οι επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ωρών δικαιούνται αποζημίωσης εκ μέρους των αεροπορικών εταιρειών, εκτός αν η καθυστέρηση οφείλεται σε "εξαιρετικές συνθήκες", δήλωσε εχθές ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου Ιβ Μποτ είχε κληθεί να αποφανθεί σχετικά με μια προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου που εξομοίωνε τους επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση με τους επιβάτες πτήσεων που ματαιώνονται, σε ό,τι αφορά το δικαίωμά τους σε αποζημίωση. Η απόφαση αυτή, που είχε εκδοθεί το Νοέμβριο του 2009, είχε αμφισβητηθεί από πολλές αεροπορικές εταιρείες.
Κανένας λόγος δεν δικαιολογεί να υπαναχωρήσει το Δικαστήριο στην ερμηνεία του, απάντησε ουσιαστικά ο Μποτ στις αεροπορικές εταιρείες. Συνεπώς "οι επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση μπορούν να επικαλούνται το δικαίωμά τους σε αποζημίωση όταν υφίστανται, εξαιτίας της καθυστέρησης μιας πτήσης, απώλεια χρόνου ίση ή μεγαλύτερη των τριών ωρών, δηλαδή όταν φτάνουν στον τελικό προορισμό τους τρεις ώρες ή περισσότερο μετά την ώρα άφιξης που προβλεπόταν αρχικά από τον αερομεταφορέα", υπογράμμισε ο Μποτ.
Η άποψη του γενικού εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική, όμως στο 80% των υποθέσεων, οι δικαστές του Λουξεμβούργου την ακολουθούν.Πηγή: http://www.newsit.gr

20120515

SOS Παπαδήμου - Αληθεύει;


(Ας έχουμε υπ΄όψιν ότι :
1) δεν πρόκειται για επιστολή αλλά για ένα "σημείωμα" , όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Καψής, που δόθηκε από τον Παπαδήμο στον Παπούλια και μάλιστα ανυπόγραφο .
2) πρόκειται για "πληροφορίες" αφού δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα.)

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση της οικονομίας το non paper που συνέταξε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, στο κείμενο αναφέρεται ότι έχει αρχίσει το σταδιακό στράγγισμα από ρευστό του δημοσίου ταμείου καθώς και ότι είναι άκρως απαραίτητη η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας από τους δανειστές μέσω του δεύτερο πακέτου
στήριξης της χώρας. Μάλιστα, για να γίνει κατανοητός ο τραγικός τόνος τον οποίο αποπνέει το συγκεκριμένο κείμενο είναι ότι αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν ληφθεί η επόμενη δόση του δανείου τότε από το τέλος Ιουνίου θα προκύψει πρόβλημα στη συνέχιση της ομαλής καταβολής μισθών και συντάξεων.
Σημειώνεται ότι στο κείμενο γίνεται και εκτενής αναφορά στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και στην περίπτωση που αυτή δεν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου τότε οι τράπεζες θα παρουσιάσουν πρόβλημα ρευστότητας. «Το πνεύμα του κειμένου είναι ότι οι εφόσον οι τράπεζες δεν ανακεφαλαιοποιηθούν, θα καταρρεύσουν», λέει στο Capital.gr πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο του κειμένου.

Σημειώνεται ότι με βάση τις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου, επαρκούν ως το τέλος Ιουνίου αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες ταμειακές ροές εισπράξεων από φόρους.πηγή: kolotoubes.blogspot.com

20120508

Υδρα Βουλευτικές εκλογές 2012


Ψήφισαν έγκυρα 1895. Η Χρυσή αυγή εισέπραξε 143 έγκυρα ψηφοδέλτια, μετά από μια εμφάνιση στο νησί την τελευταία εβδομάδα των εκλογών. Ζούμε σε μια περίεργη μα όμορφη πατρίδα. Που έδωσε τα πάντα (αίμα, χρήμα, δόξα, ανθρωπιά και τρέλα όταν χρειάστηκε μπροστά στον εχθρό), στον εθνικό αγώνα για την λευτεριά του έθνους μας. Τι είδαν και τη θέλουν να δείξουν οι Ψηφίζοντες στο νησί μας; Το μέλλον θα δείξει εάν βλέπουν πολύ μπροστά, πολύ πίσω ή έτσι τιμωρούν αυτούς που τους πήραν από το νησί την δικαστική εξουσία, την τελωνιακή εξουσία, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, την εφορία, την συγκοινωνία,το εξεταστικό κέντρο των πανελληνίων εξετάσεων και πάνω από όλα εκείνους που τους άφησαν να ζούνε χωρίς Βιώσιμη ανάπτυξη, με το πρόσχημα της διατήρησης της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομίας ; πηγή Δεξιάς Φωτογραφίας, Εμ.Πούλος.  

20120502

Τα κολπάκια του εκλογικού νόμου και το όριο του 3%

Μελετώντας τον εκλογικό νόμο διαπίστωσα -και δυστυχώς αποδεικνύονται πως είναι έτσι-  τα εξής:Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε -κι εδώ είναι το ζήτημα- ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!)  και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό;     Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό;      
Έχουμε και λέμε 
Από τους
 1000  ΝΔ θέλουν 240  στους  100  πόσοι; ( Χ;)                      
Έχουμε λοιπόν:    Χ = 240*100/1000 = 24% 
Με μια λογική αποχή 20% (δηλαδή αν δεν πάνε να ψηφίσουν οι 200), πόσο γίνεται το ποσοστό του; Από τους
 800  ΝΔ θέλουν 240 στους  100  πόσοι; ( Χ;)
  Χ = 240*100/800 = 30%  !   
Υπάρχουν όμως και τα άκυρα... Αν απ' τους 800 που πήγαν στις κάλπες, οι 50 ρίξουν άκυρο τότε, πόσο γίνεται το ποσοστό του;

Από τους
750  ΝΔ θέλουν 240 στους  100  πόσοι; ( Χ;)                             τώρα έχουμε:    Χ = 240*100/750 = 32% !
Κι αν απ' τους 750 οι 60 ρίξουν λευκό, πόσο γίνεται το ποσοστό του;

Από τους 
690   ΝΔ θέλουν 240 στους  100   πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/690 = 34,8%  !!

Μα καλά, θα μου πείτε, αυτά ίσχυαν πάντοτε.   Είναι ο κλασσικός τρόπος του συστήματος για να παίρνουν έδρες που δεν τους αναλογούν.

Ναι, αλλά τώρα οι έδρες δεν μοιράζονται με βάση απλά και μόνο τις «έγκυρες» ψήφους (σα να λέμε οι 690 του παραδείγματός μας) αλλά από το άθροισμα των ψήφων μόνο όσων κομμάτων πέρασαν το 3% -και υπό όρους, η ΝΔ με αυτό το ποσοστό κάνει κυβέρνηση.
Αν δηλαδή, από τους 690 πολίτες, οι 100 συνολικά ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3% τότε έχουμε και λέμε 
Από τους 
590     ΝΔ θέλουν 240 στους  100      πόσοι; 
( Χ;)  Πάμε πάλι:    Χ = 240*100/590 = 40,7 %  !!
Έλα όμως που -με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο- ένα τέτοιο ποσοστό δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ γιατί οι έδρες της θα είναι 
Από τους 
590  πολίτες   ΝΔ θέλουν 240
από τις 
250  έδρες    πόσες θα πάρει;  (Χ;)                                                         
και έχουμε τελικά:    Χ = 240*250/590 = 101 έδρες

Και επειδή το πρώτο κόμμα παίρνει και «δωράκι» 50 έδρες, η ΝΔ έχει τελικά 151 !

Αν θεωρείτε πως μόνη της η ΝΔ δεν μπορεί να έχει 240 πολίτες στους 1000, βάλτε και τους Πασόκους μαζί. Έτσι κι αλλιώς μαζί θα πάνε αν χρειαστεί να σώσουν το σύστημα.
Πώς πήγαμε από τους 1000 στους 590; Πώς έγινε και ένα κόμμα με πραγματική δυναμική 25% στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, να παίρνει 151 έδρες: 

Σε όσες εκλογές έζησα, τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ούτε και ως ενδεχόμενο. Να πώς γίνεται:
Αν δεν υπήρχε το «δωράκι» των 50 εδρών και εαν οι έδρες μοιράζονταν και στα κόμματα κάτω του 3% η ΝΔ θα έπαιρνε: 
Από τους
 690  πολίτες   ΝΔ θέλουν 240 από τις  250  έδρες   πόσες θα πάρει; (Χ;)      Χ = 240*250/690 = 87 έδρες.             
                                 
Ακόμη και με το δωράκι, θα είχε μόνο 87 + 50 = 137 έδρες...

Αυτά διαπίστωσα φίλοι μου και είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι:

Αν δεν επιθυμείτε με τίποτα μια κυβέρνηση ΝΔ ή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θέλετε να ψηφίσετε έναν συνδυασμό που κατά τη γνώμη σας δεν πρόκειται να ξεπεράσει το όριο του 3%, σκεφτείτε το καλά και πολύ.                                            
Είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδυασμούς που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν το όριο. Ειδάλλως οφείλετε να είστε έτοιμοι για μια ακόμη 4ετία όσων μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε.

Έγραψα απλώς τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τα νούμερα κι όπως πάντα. οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
 To Koutsavi τα γράφει εσύ  α) τα διαβάζεις ;   β) τα καταλαβαίνεις ; γ) τα λαμβάνεις υπόψη σου ;  ΟΧΙ   ε τότε καλά τα είπε ο ακατανόμαστος ΧΟΝΔΡΟΣ περαστικά μας !!!! 
 Πηγή: RAMNOUSIA