20120726

Εγκύκλιος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου περί της οικονομικής κρίσεως

Πρoς
Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα
Της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Επικοινωνώ μαζί σας διακατεχόμενος από μεγάλη ποιμαντική αγωνία για τα όσα συμβαίνουν εσχάτως στην πατρίδα μας εξ αιτίας της οικονομικής κρίσεως.

Χιλιάδες οικογένειες έχουν βρεθεί σε απόγνωση και πραγματική εξαθλίωση. Η ανεργία έφθασε στα ύψη, ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές. Οι νέοι μας, άνεργοι και απογοητευμένοι, στρέφονται προς την μετανάστευση και μερικοί δυστυχώς από την απελπισία τους
στην χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Παντού υπάρχει οικονομική ανασφάλεια, η ζωή μας γέμισε με άγχος, με ασθένειες και αυτοκτονίες. Δυστυχώς δεκάδες συνανθρώπων μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Λυπούμεθα δι΄ αυτό. Είναι μια πράξη οδυνηρή και καταστροφική για την ψυχοσωματική υπόσταση του ανθρώπου. Ο αυτόχειρας χάνεται και οδηγείται στον αιώνιο πνευματικό θάνατο. Γιατί φθάσαμε έως εδώ; Δυστυχώς εφθάσαμε σε ανθρωπιστική κρίση.

Η Εκκλησία καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Καθημερινά συμπαρίσταται στις υλικές ανάγκες των εμπερίστατων και πληγέντων απ΄ την κρίση αδελφών μας. Χορηγεί χρηματικά ποσά για αποπληρωμή δανείων, εξόφληση λογαριασμών Δ.Ε.Η., δίνει τρόφιμα, ρουχισμό κλπ.

Όσο μεγάλο και αν είναι το φιλανθρωπικό έργο, δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί στον όγκο των αιτημάτων.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να προσφέρουμε όλοι ό,τι μπορούμε, ηθική και οικονομική στήριξη.

Μα πάνω απ΄ όλα να ενώσουμε και τις προσευχές μας υπέρ ενισχύσεως και ενδυναμώσεως των εν ανάγκαις ευρισκομένων αδελφών μας. Να σταθούμε ο ένας κοντά στον άλλο, στηρίζοντας ηθικώς και πνευματικώς. Η μοναξιά, η ανέχεια και τα προβλήματα οδηγούν στο να θέσει κανείς τέρμα στη ζωή του. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Και πέραν τούτου, είμεθα όλοι συνυπεύθυνοι, όταν οι αδελφοί μας φθάνουν σε τέτοια βασανιστικά αδιέξοδα.

Αδελφοί μου,

Με την χάρη και τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε. Μην απελπιζόμεθα, μη γογγύζουμε, μην φθάνουμε στην απόγνωση. Ζεί Κύριος ο Θεός!

Σας εύχομαι με υγεία να διέλθετε το θέρος και όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα για την υπέρβαση της κρίσεως.

Μετά διαπύρων πατρικών ευχών


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ




† Ο Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ΕΦΡΑΙΜ


Αναδημοσίευση απο http://osxoliastistisydras.blogspot.gr/2012/07/blog-post_25.html#more
πηγή: imyhydrabriefing.blogspot.gr

20120719

Η κουκουβάγια " πέταξε " για πάντα;



Ο Ο.Ε.Δ.Β. (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά. Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής “πετάει μακριά”.Μαζί της η ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του λαού.Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το Μέλλον είναι μόνο το “ηλεκτρονικό βιβλίο” και οι “διαδραστικοί πίνακες”. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ελπίζει να μην ξεχασθεί και ονειρεύεται τη μέρα που σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές, επιτηρητές, τροϊκανούς, θα ξανακληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την εκπαίδευση των μαθητών.πηγή:inkakritis.gr

20120713

“Παθητικά” σπίτια με σχεδόν μηδενικές δαπάνες για ψύξη και θέρμανση

Μηδενικές, σχεδόν, δαπάνες ψύξης και θέρμανσης για όλον τον χρόνο και μηνιαίες δαπάνες κοινόχρηστων 0,07-0,11 ευρώ/τετραγωνικό για θέρμανση-ψύξη και ζεστό νερό υπόσχονται τα παθητικά σπίτια.
Τα σπίτια αυτά «εκμεταλλεύονται» κάθε μορφή ενέργειας εντός τους -από τη θερμότητα που παράγει το ανθρώπινο σώμα μέχρι εκείνη από τον φούρνο μαγειρέματος και τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες- καθώς το ισχυρό θερμομονωτικό τους περίβλημα και η μεγάλη αεροστεγανότητα διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχουν θερμικές απώλειες και ότι αυτά εκμεταλλεύονται στο έπακρον τα θερμικά οφέλη. 
Έτσι, διατηρούν στο εσωτερικό τους σταθερή θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου και τα παραδοσιακά μέσα θέρμανσης χρειάζεται να επιστρατευτούν μόνο εάν οι ένοικοι επιθυμούν πιο ζεστό περιβάλλον (άνω των 20 βαθμών) ή αν απουσιάζουν από το σπίτι πολλές μέρες.

Χωρίς μούχλα και σκόνη…

Μάλιστα, η αεροστεγανότητα του κτηρίου είναι τέτοια, ώστε όχι απλά δεν κινδυνεύει από διαβρώσεις και ανάπτυξη μούχλας, αλλά περιορίζονται σημαντικά και οι ανάγκες ...ξεσκονίσματος, καθώς η σκόνη ελαχιστοποιείται, όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο πολιτικός μηχανικός τεχνικής εκπαίδευσης Στέφανος Χατζούλης, μέλος της ομάδας, που δημιουργεί τα ομάδα παθητικών σπιτιών στην Αγριά Βόλου, σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Παθητικών Σπιτιών.
«Για πρώτη φορά επιχειρείται στην Ελλάδα τόσο τεκμηριωμένη διαδικασία σχεδιασμού και ελέγχου. Σκεφτείτε ότι για να ελέγξουμε την αεροστεγανότητα και τη θερμική απόδοση και να δούμε αν είναι σε παραλληλία με τη μελέτη χρησιμοποιούμε -μεταξύ άλλων- θερμικές κάμερες», σημειώνει ο κ.Χατζούλης.
Τα παθητικά σπίτια, προσθέτει, πρέπει να πληρούν πέντε βασικές αρχές: να έχουν ισχυρό θερμομονωτικό περίβλημα, μηδενικές «θερμογέφυρες», μεγάλη αεροστεγανότητα, άριστη ποιότητα και τοποθέτηση κουφωμάτων και κεντρικό αερισμό με ανάκτηση θερμοκρασίας άνω του 90%. Πρακτικά, το τελευταίο σημαίνει ότι αν έξω από το κτήριο η θερμοκρασία τείνει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου και μέσα ο υδράργυρος δείχνει 20 C, τότε ο φρέσκος δροσερός αέρας εισάγεται στο οικοδόμημα, χωρίς να φέρει μαζί του... το κρύο (σεθερμοκρασία19 βαθμών Κελσίου).
Άλλα πλεονεκτήματα; Σύμφωνα με τον κ.Χατζούλη, αυτά είναι το βελτιωμένο μικροκλίμα και άριστη ποιότητα ζωής εντός του κτηρίου (κατηγορία «comfort plus A»), πολύ σημαντική μείωση των δαπανών συντήρησης της οικοδομής και αύξηση της προστιθέμενης αξίας του ακινήτου. «Είναι σαν να ζεις σε ένα σπίτι με μονίμως κλειστά παράθυρα και άρα χωρίς σκόνη, φασαρία κτλ, αλλά με φως και φρέσκο αέρα», λέει χαρακτηριστικά.

140.000 «παθητικά» κτήρια παγκοσμίως

Σύμφωνα με τον κ.Χατζούλη, παγκοσμίως υπάρχουν ήδη περίπου 140.000 παθητικά κτήρια -είτε αποπερατωμένα είτε υπό κατασκευή είτε υπό μελέτη- αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στα επόμενα χρόνια, καθώς διαπιστώνεται πλέον «έκρηξη» ενδιαφέροντος για αυτές τις οικολογικές και οικονομικές κατασκευές.
Μάλιστα, στην πρωτοπόρα -από αυτή την άποψη- Γερμανία λειτουργούν ήδη και παθητικά κτήρια παιδικών σταθμών. Μάλιστα, ήταν εκεί που διαπιστώθηκε ότι όταν οι ένοικοι απουσιάζουν, πχ, για το Σαββατοκύριακο (όπως τα παιδιά), η θερμοκρασία του χώρου πέφτει και έτσι αποφασίστηκε η πρώτη ώρα των «μαθημάτων» να αξιοποιηθεί για ήπια πρωινή γυμναστική, ώστε να παραχθεί θερμότητα!

Κόστος και χρόνος απόσβεσης

«Ένα παθητικό σπίτι είναι κατά 60-120 ευρώ/τμ ακριβότερο, σε σχέση με ένα συμβατικό, αλλά εάν προχωρήσεις σε αυτή την επένδυση χωρίς δάνειο, το κόστος αποσβένεται μέσα σε 3,5-4 χρόνια. Για τη μετατροπή ενός ήδη υφιστάμενου κτηρίου από συμβατικό σε παθητικό, το κόστος διαφοροποιείται είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, αναλόγως του κτηρίου», εξηγεί ο κ.Χατζούλης και προσθέτει ότι κάποιες από τις παρεμβάσεις του παθητικού σπιτιού μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ΄οίκον».
Τί θα μπορούσαν να σημαίνει για την ελληνική οικονομία η στροφή στα παθητικά κτήρια; «Η Ελλάδα μπορεί να δώσει έμφαση σε αυτό τον τομέα, δεδομένου ιδίως ότι διαθέτει πάνω από 50 βιομηχανίες μονωτικών και εκατοντάδες βιομηχανίες κουφωμάτων, ενώ η πώληση της λογικής του comfort plus A μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό και τα ξενοδοχεία. Επίσης, όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατο παγκόσμιο συνέδριο, αν αναβαθμιστεί το υπάρχον κτηριακό δυναμικό της Γερμανίας, αυτό θα είναι αρκετό για να δημιουργηθεί απασχόληση για περίοδο 40 χρόνων», κατέληξε.
Σημειώνεται ότι τα παθητικά σπίτια στην Αγριά παρουσιάστηκαν πρόσφατα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η X-G Lab & Development, με τη στήριξη των PHI (Passive House Institute), iPHA (international Passive House Accosiation) και Z.E.P.H.I.R. (Zero Energy & Passive House Institute for Research).http://www.newsit.gr  Πηγή: Καλά Νέα  Σύνδεσμος στην Πηγή... http://www.schizas.com/

20120704

Πυραμίδες βυθισμένες στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Αυτές οι παράξενες δομές,υποβρύχιες πυραμίδες,είναι σε βάθος δύο χιλιάδων μέτρων και εντοπίστηκαν με τη βοήθεια ενός σόναρ, σύμφωνα με τους ωκεανογράφους Δρ Meyer,και Verlag. Μελέτες για άλλες δομές, όπως της Yonaguni στη σύγχρονη Ιαπωνία, επέτρεψαν στους επιστήμονες να καθορίσουν ότι αυτές οι δύο γιγαντιαίες πυραμίδες,που είναι από κάτι σαν γυαλί,είναι πραγματικά εντυπωσιακές -. Η κάθε μία από αυτές είναι μεγαλύτερη από την πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο.

Πρόσφατα αμερικάνοι και γάλλοι επιστήμονες καθώς και από άλλες χώρες διεξάγουν έρευνες σε περιοχές του βυθού του Τριγώνου των Βερμούδων,και ισχυρίζονται πως έχουν βρει μια πυραμίδα όρθια στο βυθό της θάλασσας που είναι η πρώτη υποθαλάσσια που έχει ποτέ ανακαλυφθεί. Το μήκος της βάσης της πυραμίδας φτάνει τα 300 μέτρα, 200 μέτρα σε ύψος και η απόσταση από τη βάση προς την κορυφή της πυραμίδας είναι περίπου 100 μέτρα πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η δομή αυτή πρέπει να είναι κατασκευασμένη από γυαλί ή (κρύσταλλο;) Υλικό, καθώς είναι εντελώς λείο και μερικώς διαφανή.
πηγή: www.schizas.com
Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=46314:pyramides-vythismenes-sto-trigono-ton-vermoydon&catid=52:episthmonika&Itemid=350#ixzz1zj8XTDRk