20120817

Απείστευτα κι ομως ...αληθηνά!


Σύμβαση παραχώρησης του λιμένα της ΥΔΡΑΣ =  Ξεπούλημα, που δύσκολα πιστεύει ο λαός γιατί τον απασχολεί η δουλειά του ,το φαγητό της οικογένειας , το αύριο και δεν ενδιαφέρεται για το ποιός πουλάει τι και σε ποιόν το πουλάει. Απλά το ονομάζουν παραχώρηση με......... σύμβαση. Κρίμα,Κρίμα,Κρίμα να καταλαβαίνουμε και να πιστεύουμε λανθασμένα την πραγματικότητα.......... 
έτσι γίνεται μετά τον "μπάφο" και το αλκοόλ που μας έριξαν και που μας τα πωλούν οι ίδιοι. Νέοι του νησιού μας ασχοληθείτε με τα κοινά και πάρτε τις τύχες σας στα χέρια σας, το μέλλον σας ανήκει !!!!

20120816

ΕΠΤΑ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Μύθος 1ος: Στάση πληρωμών ή «χρεοκοπία» θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα. 
Μύθος 2ος: Ο στόχος της τρόικας είναι να «σώσει» την Ελλάδα.
Mύθος 3ος: Η κύρια αιτία της κρίσης είναι η διαφθορά των Ελλήνων και του ελληνικού κράτους.  

Μύθος 4ος: Αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ικανή, οι στόχοι του Μνημονίου δεν θα αποτύγχαναν.
Μύθος 5ος: Ακολουθώντας τις συνταγές της τρόικας η Ελλάδα θα επιστρέψει στον δρόμο της ευημερίας.

Μύθος 6ος: Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα.
Μύθος 7ος: Στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση έχει
πολύ μικρή διαπραγματευτική ισχύ.
  του Στέργιου Σκαπέρδα Καθηγητή Οικονομικών University of California, Irvine

20120808

Καημένη Ύδρα τί "παραμύθι" έχεις ακούσει !

Έγινε και αυτό στο τόπο της Ναυτοσύνης και της Λεβεντιάς και ίσως χρήζει απάντησης ή ψυχιατρικής έρευνας ;  Πως γίνεται να δηλώνεις πως είσαι αριστερός και πως  ψηφίζεις κατά δήλωση σου αριστερά, να συμβουλεύεις στις προσεχείς εκλογές ψηφοφόρους πως η μόνη λύση είναι το ΚΚΕ. Να γράφεις όμως και να  υπογράφεις, με λόγια θαυμασμού και με επαίνους για τον  εκπρόσωπο του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος, με Ολυμπιακές κυβιστήσεις που δύσκολα οι απλοί νησιώτες θα καταλάβουν;  Απάντηση δική μας, η δημοκρατία του νησιού μας όλα τα χωράει........... δηλαδή όπως λέμε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ :

Με αυτή την φράση, που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και παραπέμπει σε άλλες εποχές, καταγγέλλουμε την καιροσκοπική / σπεκουλαδόρικη στάση αυτού που την εφαρμόζει, αν και στην πραγματικότητα αποφεύγουμε να πάρουμε κι εμείς σαφή θέση. Ωστόσο αυτός που την μεταχειρίζεται, με τον ανάλογο μάλιστα στόμφο, δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει βαθιά γνώση και συγκεκριμένη άποψη επί του θέματος. Συνήθως δεν διευκρινίζουμε ποιος είναι ο «αστυφύλαξ» και ποιος ο «χωροφύλαξ», ώστε κατόπιν εορτής να πέφτουμε πάντα «μέσα».