20161029

ΤΟ δελφικό παράγγελμα «γνώθι σ αυτόν» είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ



ΤΟ δελφικό παράγγελμα «γνώθι σ αυτόν»είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ:
«Ου δύναμαι πω κατά το Δελφικον γράμμα γνωναι εμαυτον γελοιον δη μοι φαίνεται τούτο ετι αγνοούντα τα αλλότρια σκοπειν» Μετάφραση.-«Δεν είμαι δηλαδή ακόμη ικανός, σύμφωνα με την Δελφική επιταγή, να γνωρίζω τον εαυτό μου, και μου φαίνεται ανόητο, ενώ αγνοώ ακόμη αυτό, να ασχολούμαι με άλλες υποθέσεις»
ΠΛΑΤΩΝ ΦΑΙΔΡΟΣ 229,230.
Τι εννοούμε όμως λέγοντας ΓΝΏΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ;
Τι να γνωρίσω και πως να γνωρίσω τον εαυτό μου;
Η απάντηση είναι ,η ΤΕΧΝΗ της ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ «ΘΕΙΑΣ ΓΝΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΛΟΒΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ στο αριστερό, το οποίο αριστερό το αντιλαμβανόμαστε, το καταλαβαίνουμε.
Ο δεξιός λοβός του εγκεφάλου μας,δεν ξέρουμε τι έχει και αυτό θέλουμε να μάθουμε. Το μάθανε μόνο οι μύστες των ελευσίνιων μυστηρίων. Αυτό θα πει το ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ, να μάθεις δηλ. τι περιχέει και το δεξιό μέρος του εγκεφάλου για να είμαστε κάτοχοι του100% και όχι μόνο του 10% του μυαλού μας.
Έμαθα και εγώ νομίζω τον τρόπο να μάθω τον εαυτό μου, αλλά δεν είμαι ακόμη έτοιμος . Το παραδέχομαι, έχω κάποιο φόβο. Μπορεί να αλλάξουν τα πάντα για μένα. Ανω ο Σωκράτης που πέτυχε το ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ.
Δεν είναι νομίζω ότι το πέτυχε ρωτώντας κάθε έναν από το επάγγελμα του και στο τέλος είπε, ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα .Έχει λύσει με αυτόν τον τρόπο ο Σωκράτης το γνώθι σ αυτόν; Όχι βέβαια .
Άρα άλλα εννοεί ο τιτάνας του πνεύματος Σωκράτης. Άσχετα αν οι φιλόλογοι μας έδωσαν αυτήν την λύση .
Η αυτογνωσία είναι, όχι ο χαρακτήρας κλπ. αλλά τι περιέχουν αυτά τα υπόλοιπα 90% του μυαλού μας που μας έδωσε ο Δημιουργός μας, αλλά χρησιμοποιούμε μόνο το 10%.

20161023

Έντεκα μέρη που θεωρήθηκαν πύλες προς την κόλαση

Η σπηλιά της Σίβυλλας, Νάπολη, Ιταλία

Η τελευταία πύλη προς την Κόλαση ανήκει επίσης στο μακρινό παρελθόν καθώς πρωτοαναφέρθηκε σε κείμενο του Βιργιλίου πάνω από 2000 χρόνια πριν, στην Αινειάδα, στην οποία περιγράφει πως η σπηλιά έχει εκατό εισόδους που οδηγούν βαθιά κάτω από τη Γη και μέχρι τον τρομακτικό κάτω κόσμο.
Ο Βιργίλιος έγραψε το πόνημά του τον 1ο αιώνα π.Χ και αφηγείται την ιστορία του Αινεία, ήρωα του Τρωικού Πολέμου. Σε αυτή τη σπηλιά ο Αινείας συναντά τη Σίβυλλα, ιέρεια με μαντικές ικανότητες οι προφητείες της οποίας ηχούσαν ασταμάτητα γύρω από τα σπήλαια και η οποία έγινε οδηγός του κατά την κατάβαση στον κάτω κόσμο.
Οι εξερευνητές του Μεσαίωνα μάταια αναζητούσε τη σπηλιά της Σίβυλλας. Έφτασε το 1932 για να μπορέσει ο αρχαιολόγος Amedeo Maiuri να ανακαλύψει την πύλη προς την Κόλαση που σήμερα οι τουρίστες μπορούν οι ίδιοι να επισκέπτονται και να ακούν με τ’ αυτιά τους την ανατριχιαστική ηχώ που περιέγραψε αιώνες πριν ο Βιργίλιος.
Πηγή: apocalypsejohn.com/

Ακρωτήριο Ταίναρο, Ελλάδα

Η πόλη των φαντασμάτων Fengdu, Κίνα

Lacus Curtius, Ρώμη, Ιταλία

 Οι επτά πύλες της κολάσεως, Hellam Township, Πενσιλβάνια

Hekla, Ισλανδία

Chinokie Jigoku, Beppu, Ιαπωνία

Πύλη του Πλούτωνα, Τουρκία

Το καθαρτήριο του Αγίου Πατρικίου, Ιρλανδία

Πύλες του Guinee, Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα

Σπηλιά Actun Tunichil Muknal, Μπελίζ

Γι αυτη που εφυγε νωρίς



20161022

τράγος

Γιάννης Κεφαλληνός (1894 –1957) ήταν ένας διακεκριμένος Έλληνας χαράκτης, σχεδιαστής βιβλίων και καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Πηγή: www.lifo.gr
Γιάννης Κεφαλληνός (1894 –1957) ήταν ένας διακεκριμένος Έλληνας χαράκτης, σχεδιαστής βιβλίων και καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Πηγή: www.lifo.gr

20161021

ΜΑΝΤΟΝΑ: ΚΑΙ… ΠΙΠΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΧΙΛΑΡΙ!

Μαντόνα 20.10.2016
Στην Ελλάδα τα λαμόγια του… συνταγματικού τόξου τάζουν στους ψηφοφόρους διορισμούς, φοροαπαλλαγές και τέτοια πράγματα. Στην Αμέρικα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Έτσι, στον προεκλογικό αγώνα μπήκε και η γνωστή παλιοπατσαβούρα Μαντόνα, η οποία εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό σόου του Amy Schumer και εξέφρασε τη στήριξη της στη Χίλαρι Κλίντον, υποσχόμενη να κάνει… πίπες σε όσους ψηφοφόρους την προτιμήσουν: «Κάτι ακόμα πριν σας παρουσιάσω αυτή τη διάνοια της κωμωδίας: Αν ψηφίσετε τη Χίλαρι Κλίντον, θα σας κάνω στοματικό. Και είμαι καλή. Είμαι καλή…. Παίρνω τον χρόνο μου, έχω οπτική επαφή…”!

Επειδή στην Ελλάδα υπάρχει… μιμητισμός, λέτε στις επόμενες εκλογές να δίνουν ανάλογες υποσχέσεις στους ψηφοφόρους του… τόξου, οι… δημοκρατικές καλλιτέχνιδες; πηγή μου: https://ethnikismos.net

20161014

Κάθαρση - Μετάνοια - Ετοιμασία



Ο Χριστιανός μόλις περάσει το 50ο έτος της ηλικίας του, πρέπει να πράττει τα δέοντα και να είναι έτοιμος για να μεταβεί στην αιωνιότητα. Η 26η Σεπτέμβρη είναι η μετάσταση του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου. Ο άγιος γιορτάζει  την 8ην Μαΐου. Ηταν ο αγαπημένος  μαθητής του Χριστού.Ο εικονιζόμενος εν Χριστό  αδελφός, από τους αντιπροσώπους τους Θεού συγχωρέθηκε και έλαβε την Θεία Κοινωνία. Από τους ανθρώπους  το ψάχνει ακόμη….. (φωτο απο τον π.Δήμαρχο Υδραίων Κώστα Αναστόπουλο)