20160926

ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ (Συναισθηματική)

  Κάθε χρόνο περίπου 2.5 % του πληθυσμού διαγιγνώσκονται με διπολική διαταραχή, μία διαταραχή που στο παρελθόν ονομαζόταν μανιοκατάθλιψη. Η μέση ηλικία έναρξης αυτής της ψυχικής διαταραχής, τοποθετείται στην ηλικία των 25 ετών, όμως συμπτώματα αυτής της διαταραχής έχουν αναγνωριστεί πρακτικά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Αυτή η σοβαρή διαταραχή αφορά σε άτομα προερχόμενα από οποιοδήποτε  κοινωνικό, οικονομικό  επίπεδο, όλες τις εθνότητες και τα δύο φύλλα.
Τα ‘’ ανεβάσματα ‘’ και τα ‘’ πεσίματα ‘’ της διάθεσης στην διπολική διαταραχή προκαλούν  σημαντικούς περιορισμούς  στις κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις όπως επίσης συγκρούσεις και  αποξένωση με το οικογενειακό περιβάλλον.
Η διπολική διαταραχή, όταν δεν αντιμετωπίζεται εγκαίρως και αποτελεσματικά, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη την διατήρηση επαγγελματικής απασχόλησης  και δημιουργεί στον πάσχοντα αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και απελπισίας τα οποία επιδεινώνονται ιδιαίτερα στην καταθλιπτική φάση.
Η διπολική διαταραχή είναι στην πραγματικότητα μία νευροχημική διαταραχή η οποία προκαλεί ακραίες εναλλαγές διάθεσης και συναισθημάτων.
Οι ασθενείς με διπολική διαταραχή χρήζουν άμεσης ψυχιατρικής αντιμετώπισης διότι τα ποσοστά αυτοκτονίας βρίσκονται στο 10-15 %.
Οι ασθενείς αυτοί ανταποκρίνονται θετικά στην απαραίτητη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής που σε συνδυασμό με την κατάλληλη ψυχοθεραπεία οδηγεί σε άριστα αποτελέσματα.πηγη: α)
http:// www.panagiagrigorousa.gr/
πηγη: β) http://mazi.org.gr /πως να βοηθήσετε κάποιον με ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ 

20160913

Άντρες παλαιάς κοπής



Μαρίσα Παππά
Άντρες παλαιάς κοπής τους λέω εγώ αυτούς.
Που δεν έχουν ανάγκη να διαφημίσουν και να περιτριγυρίσουν τον ανδρισμό τους.
Δεν αναλώνονται άδικα από εδώ και από εκεί.
Ξέρουν που είναι, ξέρουν τι θέλουν και κυρίως ξέρουν πως να το πάρουν.

Άντρες γεννημένα αρσενικά.
Που έχουν την επιθυμία να αγαπηθούν βαθιά γιατί το αξίζουν.
Είναι οι άντρες που θα σε κερδίσουν με την προσωπικότητα τους, την εξυπνάδα τους, το μυαλό τους και κυρίως την ψυχή τους.

Είναι αυτά τα παρεξηγημένα κατά τα άλλα παιδιά που φαινομενικά οι «υπόλοιποι περιφερόμενοι άντρες» τους χαρακτηρίζουν αλήτες.
Ναι, αυτούς τους αλήτες θέλουμε που δεν λογαριάζουν.
Και αν λογαριάζουν δεν κάνουν μαθηματικές πράξεις.

Διότι το συναίσθημα δεν αγοράζεται.
Δεν είναι μαθηματική πράξη και κυρίως δεν αγοράζεται ακόμα και με όλο το χρυσάφι του κόσμου.
Δεν μπορεί κανένας να αγοράσει αγάπη.
Ούτε να πουλήσει και όσοι το κάνουν αγγίζουν το όριο της φτήνιας και του ξεπεσμού.

Για αυτό λοιπόν όλοι αυτοί που καυχιούνται και περιφέρουν τον ανδρισμό τους καλό είναι να μαζευτούν.
Ας αφήσουν τις γυναίκες να το κρίνουν που θα δεθούν μαζί τους αν δεθούν ποτέ. Αλλιώς μικρή σημασία έχει η γνώμη τους. Πηγη: http://enfo.gr/ar6492