20100528

Ι.Θ "Ο Τουρισμός, η Ακτοπλοϊα και η Κρουαζιέρα στο καναβάτσο"

Επιστολή στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη αέστειλε ο Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών και Αγοράς (Ε.Σ.ΚΑ.), με την οποία διαμαρτύρεται για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που "έχουν γονατίσει την επιβατηγό ναυτιλία και την κρουαζιέρα". Ειδικότερα η επιστολή έχει ως εξής: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών και Αγοράς (Ε.Σ.Κ.Α.), διαμαρτύρεται εντονότατα γιατί μέσα από αλλεπάλληλες, ταλαιπωρίες το επιβατικό κοινό ειδικά τις τελευταίες δέκα μέρες βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο.
Σαν καταναλωτική ένωση πάντα συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Κυρία Υπουργέ ,

Φθάνει πια , οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί , Ο Τουρισμός , και η Ναυτιλία (η Κρουαζιέρα και η Ακτοπλοΐα ), της χώρας μας βρίσκονται ξανά “στο καναβάτσο”.
Η βαριά μας βιομηχανία ο Τουρισμός μας , τους μήνες που παράγει και προφέρει στην Εθνική Οικονομία πλήττεται συνεχώς από διάφορες συγκυρίες . Όχι από ανταγωνιστές μας ,αλλά δυστυχώς από ομάδες Ελλήνων εργαζομένων ναυτικών.Δέκα χρόνια οι συνεχείς απεργίες των εργαζομένων στα λιμάνια , μας ξόδεψαν και μας βασάνισαν σαν καταναλωτές. Τώρα κάθε δέκα ημέρες, πάλι απεργίες από ορισμένες ειδικότητες ναυτεργατών, ταλαιπωρούν τους επιβάτες ταξιδιώτες και απαγορεύουν την έξοδο στον Πειραιά 1.700 Τουριστών,που επέλεξαν να επιβιβασθούν και να αποβιβαστούν σε Ελληνικό Λιμάνι κάνοντας κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά .Αλήθεια τι φταίνε να βρίσκονται δεμένα τα άλλα Κρουαζιερόπλοια και όλα τα πλοία της Ελληνικής Ακτοπλοΐας που απασχολούν Έλληνες ναυτεργάτες και μεταφέρουν χιλιάδες Τουρίστες στην όμορφη νησιωτική Ελλάδα.Το αυξημένο κόστος λειτουργίας των πλοίων θα το πληρώσουν οι επιβάτες , οι νησιώτες , ο Τουρισμός και σε τελευταία ανάλυση και οι απεργοί από μειώσεις των μισθών τους. Παρακαλούμε μέσα από διάλογο, βασιζόμενη στις γνώσεις σας και στην εμπειρία σας, να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό, γιατί είναι άδικο κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού να συγκρούονται μεταξύ τους , στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, με ολέθρια αποτελέσματα για όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου