20110223

Nέος γγ του ΕΟΤ

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) αναλαμβάνει ο Γιώργος Κολέτσος, με τον οποίο είχε σήμερα συνάντηση ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κος Παύλος Γερουλάνος.

Ο Γιώργος Κολέτσος, έμπειρο στέλεχος, με σπουδές στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, που προσέφερε σημαντικά, κατά τη θητεία του ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013, αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα, σε μια χρονική στιγμή σημαντική για την προβολή και την προώθηση της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΟΤ έχει θέσει δύο στόχους: να αποκτήσει μια δομή, που θα του επιτρέπει να υπηρετεί το έργο του πιο αποτελεσματικά και από την άλλη, να εφαρμόσει μια ακόμη πιο επιθετική προσέγγιση προς τις αγορές, που παρουσιάζεται ενδιαφέρον, νέες, αλλά και παραδοσιακές. Η προσθήκη του Γιώργου Κολέτσου στο ηγετικό σχήμα του ΕΟΤ θα προσφέρει τη δυνατότητα να γίνονται και τα δυο παράλληλα.
Ήδη από πέρυσι, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ο ΕΟΤ προχώρησαν σε περικοπές, τερματισμό των δαπανών, χωρίς στόχο και άφησαν πίσω μια περίοδο κακοδιαχείρισης, στοχεύοντας στον εξορθολογισμό της διοίκησης του Οργανισμού. Παράλληλα και παρά την οικονομική κρίση, ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΤ προς τα ξένα μέσα ενημέρωσης, που είχε οδηγήσει στη δημιουργία αρνητικής δημοσιότητας για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την επανάκτηση της αξιοπιστίας, αλλά και τη δημιουργία των συνθηκών θεμελίωσης μιας νέας μεθοδολογίας προβολής.
Επίσης, δημιουργήθηκε διακριτή στρατηγική ανά αγορά-στόχο, αξιοποιώντας σημαντικά το διαδίκτυο και τα νέα μέσα, αλλά και οριοθετώντας τη χώρα ως προορισμό ατελείωτων εμπειριών. Το 2011, θα εξελίξει ακόμη περισσότερο τα παραπάνω, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας και την προσέλκυση νέων επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΟΤ έχει ως εξής: πηγή:kykladesnews.gr
  • Νικόλαος Κανελλόπουλος, πρόεδρος
  • Αντώνης Κεραστάρης, αντιπρόεδρος
  • Γιώργος Κολέτσος, γενικός γραμματέας
  • Αναστάσιος Διακαναστάσης, μέλος
  • Αγλαϊα Μπαλαμάτση, μέλος
  • Δήμητρα Μπούρα, μέλος
  • Aννα Σπηλιωπούλου, μέλος
  • Ευδοκία Τζαβέλλα–Αδαμάκη, μέλος
  • Ελένη Τσατσάκη, μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου