20130203

Προκηρύσσουν το διαγωνισμό για το Φαληρικό όρμο

-Η μεγαλύτερη παρέμβαση για το παράκτιο μέτωπο και το λιμάνι κρουαζιέρας.
Την μεγαλύτερη παρέμβαση στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης προκηρύσσοντας μέσα στο επόμενο δίμηνο τον διαγωνισμό για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Πρόκειται για ένα έργο συνολικής αξίας άνω των 300 εκατ. ευρώ που έχει ενταχθεί στα ΠΕΠ Αττικής, το οποίο θα ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα καταλήγει στο Τάε Κβο Ντό στην περιοχή του Ιπποδρόμου. Η προκήρυξη του διαγωνισμού σύμφωνα με πληροφορίες έχει καθυστερήσει καθώς η περιοχή του Φαλήρου βάζει υποψηφιότητα για την υποδοχή του νέου λιμανιού κρουαζιέρας που μελετά το υπουργείο και ανακοίνωσε προ λίγων εβδομάδων ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός θα τρέξει ανεξάρτητα από τα πλάνα για την κρουαζιέρα που κάποιοι στοιχηματίζουν ότι θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή.
Αν και το έργο θα κατασκευαστεί με πόρους του ΕΣΠΑ, σε δεύτερο πλάνο αναμένεται να δοθεί σε ιδιώτη, με στόχο την λειτουργία και συντήρησή του. Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής 550 στρεμμάτων αλλά εμπλουτίζεται με μία πλειάδα συνοδών έργων όπως είναι τα συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Ποσειδώνος καθώς και τα λιμενικά έργα με προβλήτες μέσα στη θάλασσα. Το πιο σύνθετο κομμάτι του διαγωνισμού είναι το συγκοινωνιακό με την μετακίνηση της Λ. Ποσειδώνος προς τη θάλασσα και τη μερική υπογειοποίησή της. Οι νέες υποδομές θα «κουμπώσουν» με τα έργα που κατασκευάζει στην περιοχή το Ίδρυμα Νιάρχου με την ανάπτυξη του Κέντρου Πολιτισμού (θα φιλοξενήσει την νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Λυρική σκηνή) σε σχέδια Ρέτζο Πιάνο. Ο τελευταίος έχει εκπονήσει και τις μελέτες για τα έργα του Φαληρικού όρμου προκειμένου να υπάρξει μια ενιαία φιλοσοφία και ταυτότητα στο σύνολο των δράσεων που σχεδιάζονται στην περιοχή του Φαλήρου. ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου