20150209

7 τρόποι για να βελτιώσετε άμεσα τη σχέση σας



Για κάποιο λόγο άλλωστε, οι ποιητές μιλούν για την αγάπη και για κάποιο λόγο τα τραγούδια μιλάνε για τον έρωτα, όσο για κανένα άλλο θέμα.Ο έρωτας, είναι εκείνος που σας ωθεί σε μια σχέση για να φτάσετε, με το χρόνο σας, στην αγάπη και να ζήσετε αυτό για το οποίο όλοι μιλάνε, αλλά ο καθένας το βιώνει διαφορετικά.Κάποια πράγματα όμως, αφορούν όλους και άπτονται σε όλες τις πετυχημένες σχέσεις και είναι τα ακόλουθα:

   1. Αλήθεια  Μάθετε να είστε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλο, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας, αρχής γενομένης της σχέσης. Μη φοβάστε να έρθετε σε αντιπαράθεση και να εκφέρετε τη γνώμη σας, γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να λύσετε τα όποια προβλήματα και να γνωρίσετε καλύτερα το άτομο που έχετε απέναντί σας. Μην παραιτήστε με την πρώτη ευκαιρία από τη σχέση σας, αφού όλες οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν κόπο, πόσο μάλλον όταν εμπλέκεται το ερωτικό στοιχείο σε αυτές.

   2. Εγγύτητα  Το να έρθετε κοντά με το σύντροφό σας όσον αφορά στη σεξουαλική σας δραστηριότητα είναι το μόνο εύκολο. Το να τον γνωρίσετε καλά και να τον «πλησιάσετε» εκτός κρεβατοκάμαρας είναι το δύσκολο, αλλά και το πιο ενδιαφέρον.Κάντε παρέα με το σύντροφό σας, αφιερώστε χρόνο στο να τον γνωρίσετε και να μάθετε τα όνειρα και τα σχέδιά του για το μέλλον και μετά από αυτό, ακόμα και το σεξ θα είναι καλύτερο.

   3. Αποδοχή  Μάθετε να εκτιμάτε κάθε στιγμή της κοινής σας ζωής με το σύντροφό σας, καθώς η καθημερινότητα είναι αυτή που θα σας φέρει πιο κοντά και μάθετε να συμβιβάζεστε με τις αλλαγές που φέρνει η παρουσία του στη ζωή σας. Συγχωρείτε τα λάθη που κάνει, ώστε να συγχωρέσει κι εκείνος τα δικά σας, αφού και αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της συμβίωσης και της κοινής σας πορείας.

   4. Δόσιμο  Να είστε πάντα γενναιόδωροι και λιγότερο εγωιστές, όσον αφορά στην αγάπη και τη σχέση σας. Κάντε ένα δώρο στο σύντροφό σας, ακόμα και αν δεν είναι η γιορτή ή τα γενέθλιά του, κάντε του έκπληξη με μια βόλτα στην πόλη και μιλήστε για τα κοινά σας σχέδια για το καλοκαίρι και ό,τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί και τους δυο. Να θυμάστε ακόμα να αγκαλιάζετε τον αγαπημένο και την αγαπημένη σας περισσότερο, καθώς έτσι θα ενισχύσετε το μεταξύ σας δέσιμο και θα αυξήσετε και την ωκυτοκίνη σας.

   5. Συνοχή  Λειτουργείτε σαν «ένα», μέσα στη σχέση, ακόμα κι αν παραμένετε δυο ξεχωριστές προσωπικότητες. Βάζετε κοινούς στόχους σα ζευγάρι και κάνετε κοινά σχέδια σαν ομάδα, που είστε. Δίνετε πάντα χρόνο και χώρο στο σύντροφό σας να εκφραστεί και δέχεστε πάντα τη βοήθειά του, ακόμα κι αν θεωρείτε πως μπορείτε να καταφέρετε όλα μόνοι σας. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε. Είναι όμως αυτό που θέλετε;

   6. Δέσμευση  Βάζετε όλη σας την ισχύ και ενέργεια σε κάθε τι που κάνετε μαζί. Είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας, αλλά συνυπεύθυνοι για την πορεία της σχέσης σας. Είστε ενήλικες που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και θα πρέπει να παραμένετε ειλικρινείς όσον αφορά στις προθέσεις σας απέναντι στον εαυτό σας και το άτομο που έχετε απέναντί σας.

   7. Συντροφικότητα  Αφού έχετε καταφέρει να θεμελιώσετε μια γερή και δυνατή σχέση έχετε το δικαίωμα να διασκεδάσετε μαζί με το σύντροφό σας και να κάνετε μαζί όλα όσα ευχαριστούν και τους δυο σας, όπως είναι να δείτε μαζί μια ταινία, να μαγειρέψετε μια νέα συνταγή παρέα ή να κάνετε μια μονοήμερη εκδρομή με φίλους. Η δημιουργία κοινών εμπειριών θα είναι αυτό που θα δέσει ακόμα περισσότερο τη σχέση σας και θα σας κάνει να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο το έτερόν σας ήμισυ. Πηγή: image (c) clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου