20151119

Οι 10 λόγοι που δεν είστε πλούσιοι



Όλοι λένε ότι θέλουν περισσότερα χρήματα αλλά δεν γίνεται να τα αποκτήσετε εάν δεν συνειδητοποιήσετε τι σας κρατάει από το να το πετύχετε. Μόλις μπορέσετε να αναγνωρίσετε τις αρνητικές σκέψεις, τα πιστεύω και τις φιλοσοφίες που μια ζωή πρεσβεύατε για τα χρήματα, μόνο τότε θα μπορέσετε να αρχίσετε να κερδίζετε περισσότερα.
Σας παρουσιάζουμε τους 10 λόγους για τους οποίου δεν είστε πλούσιοι:
1. Έχετε τα πιστεύω της μεσαίας τάξης για τα χρήματα
Με άλλα λόγια, θα μπορούσατε να έχετε όλες τις δυνατότητες του κόσμου αλλά εάν δεν είστε σε θέση να δείτε όλα τα θετικά πράγματα, όπως η ελευθερία και οι ευκαιρίες, που σας προσφέρουν τα χρήματα και εστιάζετε στην έλλειψη χρημάτων και στους περιορισμούς, θα μείνετε πάντα στη μεσαία τάξη.
2. Κάνετε παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα
Τα χρήματα σίγουρα δεν καθορίζουν το ποιος είστε. Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί άνθρωποι με χρυσή καρδιά που δεν έχουν καθόλου χρήματα. Εάν όμως έχετε βάλει στόχο να αποκτήσετε περισσότερα λεφτά θα πρέπει να κάνετε παρέα με άτομα που έχουν οικονομική άνεση και να μάθετε από εκείνους. Η συνείδηση είναι μεταδοτική. Το ίδιο δεν θα κάνατε εάν θέλατε να χάσετε βάρος; Θα πηγαίνατε σε ένα γυμναστήριο και θα κάνατε παρέα με γυμνασμένα άτομα. 
3. Παραείστε βολεμένοι
Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι θα σας πουν ότι ειδικά στην αρχή, όταν έχτιζαν το μέλλον τους, βρίσκονταν σε μια συνεχή κατάσταση αβεβαιότητας. Η ανάγκη να νιώθουμε ασφαλείς, ή η αίσθηση ότι δεν ρισκάρουμε τίποτα θα σας κρατά συνέχεια πίσω. Τολμήστε να "βουτήξετε" και μείνετε δυνατοί και σταθεροί στο στόχο που βάλατε. Η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο. 
4. Η ιδέα της αποτυχίας σας τρομοκρατεί
Εάν θέλετε να πετύχετε θα πρέπει πρώτα να αποτύχετε. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε. Αφήστε τον εγωισμό σας στην άκρη και σταματήστε να ανησυχείτε μήπως αποτύχετε. Δείτε τον εαυτό σας σαν έναν καλλιτέχνη που αποφάσισε να προσπαθήσει πάλι από την αρχή και μάθετε από κάθε χαμένη ευκαιρία. Η αποτυχία είναι απαραίτητη για να φτάσετε στην επιτυχία. 
5. Πιστεύετε ότι είναι ευγενές και υπεράνω να είστε φτωχός
Δεν είναι κακό να θέλετε περισσότερα. Ναι, να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε αλλά το γεγονός ότι θέλετε κι άλλα δεν σημαίνει ότι είστε άπληστοι. Η φιλοδοξία είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό και είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε σημαντική πρωτοποριακή κίνηση. Η φιλοδοξία δεν είναι αμαρτία. Είναι αρετή. Μην αισθάνεστε ποτέ ένοχοι επειδή θέλετε να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα. 
6. Πιστεύετε ότι θα θυσιάσετε την οικογενειακή σας ζωή
Ανεξάρτητα από το τι πιστεύετε μπορείτε να τα έχετε και τα δυο. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε ανάμεσα στα πλούτη και στην ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Στην πραγματικότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οικογένειά σας ως κίνητρο για να πετύχετε μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα στη ζωή σας. Φανταστείτε να μπορείτε να περνάτε όσο χρόνο θέλετε με την οικογένειά σας επειδή δεν έχετε πλέον να ανησυχείτε για τα χρήματα. 
7. Σκέφτεστε πως δεν είστε αρκετά έξυπνος για να είστε πλούσιος
Το εάν είσαστε καλός μαθητής δεν έχει καμία σχέση με το εάν μπορείτε να βγάλετε πολλά χρήματα. Κερδίζουμε χρήματα λύνοντας προβλήματα. Η σχολική εκπαίδευση που λάβατε είναι σίγουρα κάτι θετικό, το σημαντικό όμως είναι να εκπαιδεύεστε όλη σας τη ζωή για να γίνετε πλούσιοι. Μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο δεν είναι και ιδιαίτερα μορφωμένοι.
8. Πιστεύετε πως δεν σας αξίζει να είστε πλούσιοι
Ο μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι ο πλούτος είναι προνόμιο των τυχερών. Η αλήθεια είναι ότι σε μια καπιταλιστική χώρα έχετε κάθε δικαίωμα να είστε πλούσιοι εάν είστε διατεθειμένοι να βελτιώσετε και τη ζωή των γύρω σας. Εάν θέλετε να γίνετε πλούσιοι πρέπει να πιστέψετε ότι το αξίζετε. 
9. Έχετε την ιδιοσυγκρασία του τζογαδόρου
Ο περισσότερος κόσμος λατρεύει τα τυχερά παιχνίδια και το λαχείο επειδή βαθιά μέσα του πιστεύει ότι είναι ο μόνος τρόπος για να πλουτίσει. Γεγονός που σημαίνει ότι πιστεύετε ότι πρέπει να είστε τυχεροί για να γίνετε πλούσιοι. Σταματήστε να βασίζεστε στην τύχη και αρχίστε να ζητάτε περισσότερα. Πιστέψτε ότι μπορείτε να βγάλετε ένα εκατομμύριο ευρώ του χρόνου. Μπορεί να μην τα καταφέρετε αλλά θα έχετε μάθει να βάζετε υψηλούς στόχους και θα έχετε αρχίσει να σκέφτεστε σωστά για να προσελκύσετε χρήματα στη ζωή σας. 
10. Ανταλλάσσετε το χρόνο σας με χρήμα
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα θα πρέπει να δουλεύουν περισσότερο. Προσπαθήστε να δείτε την όλη διαδικασία σε ένα μη γραμμικό πλαίσιο και δείτε ότι όλα ανάγονται στην εξεύρεση λύσεων. Ο γραμμικός τρόπος σκέψης είναι ο προφανής. Ο μη γραμμικός είναι ο μη προφανής. Ο μη γραμμικός και οι ιδέες οδηγούν στα πλούτη.
Εάν ονειρευτήκατε ποτέ να ζήσετε τη ζωή που οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε μόνο στις ταινίες, ξεκινήστε να αλλάζετε κάθε πιστεύω που είχατε για το χρήμα. Στη συνέχεια μάθετε πώς σκέφτονται οι πλούσιοι και αντιγράψτε τους. Αναλάβετε δράση. Μπορεί και να πλουτίσετε! πηγή:www.msn.com/el-gr/money/personalfinance

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου