20160529

ΤΙ ΒΛΑΒΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ;

Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσεις να αποφύγεις την ερωτική πρόσκληση του συντρόφου σου, με τη γνωστή δικαιολογία του… πονοκέφαλου, καλύτερα ξανασκέψου το! Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως το συχνό και ασφαλές σεξ θωρακίζει την υγεία σου. Απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο και προκαλεί αίσθημα ευφορίας , μειώνοντας σημαντικά το άγχος. Είναι επίσης μια καλή μορφή άσκησης για την καρδιά, αφού αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, μας κρατάει δραστήριους και βοηθάει να κάψουμε θερμίδες. 
Τι συμβαίνει όμως στο σώμα σου όταν δεν κάνεις συχνά σεξ;

1. Επηρεάζεται άμεσα η συναισθηματική ισορροπία σου με αποτέλεσμα να αυξάνεται το άγχος και να υπάρχει κίνδυνος κατάθλιψης.
2. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αύξησης βάρους, αφού στερείς από τον οργανισμό σου μια καλή γυμναστική! Κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής… συνεδρίας καίμε περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμούν με 15’ γυμναστικής στο διάδρομο!
3. Με το σεξ πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου, άρα χωρίς αυτό μπορεί να δεις την αρτηριακή σου πίεση να ανεβαίνει.
4. Πέφτει η λίμπιντό σου, η οποία ως γνωστόν έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία σου.
5. Χάνεις το… σύμμαχό σου κατά της ακράτειας, αφού το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης, ενδυναμώνοντας τους πυελικούς μύες.
6. Μην απορήσεις αν έχεις αϋπνίες. Μετά τον οργασμό χαλαρώνει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα, καθώς απελευθερώνεται προλακτίνη, η οποία παράγεται από τον οργανισμό όταν κοιμόμαστε.
7. Ο οργανισμός είναι πιο επιρρεπής στα κρυολογήματα γιατί το σεξ δρα ως φυσικό αντιισταμινικό που βοηθά από το συνάχι έως την καταπολέμηση του άσθματος και του υψηλού πυρετού.
8. Κατά τη διάρκεια του σεξ ο γυναικείος οργανισμός διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, οπότε αν το «απαρνείσαι» τα μαλλιά και το δέρμα σου δεν θα είναι τόσο απαλά και λαμπερά.

Το σεξ, λοιπόν, δε χαρίζει μόνο απόλαυση στο ζευγάρι, αλλά έχει και μεγάλη ευεργετική επίδραση τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία, γι’ αυτό και θεωρείται ελιξίριο υγείας και ομορφιάς!

πηγη μου:Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου