20170622

Ό,τι σε κάνει να ντρέπεσαι, έκφρασέ το

Ό,τι σε κάνει να ντρέπεσαι, το κρύβεις μέσα σου, στο ασυνείδητο. Αυτό κινείται βαθύτερα μέσα στο είναι σου, κυκλοφορεί μέσα στο αίμα σου και σε κουμαντάρει από τα παρασκήνια....
Αν θέλεις να καταπιέζεις, καταπίεσε  κάτι όμορφο. Ποτέ μην καταπιέζεις  κάτι  για το οποίο  ντρέπεσαι,  επειδή οτιδήποτε καταπιέζεις, πηγαίνει   βαθύτερα   και οτιδήποτε εκφράζεις,  θα εξατμίζεται  στον ουρανό. ΄Ετσι, ό,τι σε κάνει  να ντρέπεσαι,  έκφρασέ το, ώστε να τελειώνεις  μαζί του.
Ό,τι είναι  όμορφο, κράτα το σαν θησαυρό  μέσα σου, ώστε να συνεχίζει  να επηρεάζει τη ζωή σου.
Εμείς όμως κάνουμε ακριβώς το  αντίθετο. Ό,τι είναι όμορφο, το εκφράζουμε. Για την ακρίβεια, το εκφράζουμε  υπερβολικά, εκφράζουμε  περισσότερο  απ' όσο βρίσκεται εκεί. Λες  συνέχεια "αγαπώ, αγαπώ, αγαπώ" και μπορεί να μην το εννοείς και τόσο πολύ. Συνέχεια καταπιέζεις το θυμό, το μίσος, τη ζήλια,την κτητικότητα και σιγά σιγά  βρίσκεις πως έχεις γίνει όλα όσα έχεις καταπιέσει.
Και τότε εμφανίζεται βαθιά  ενοχή.


Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για  τίποτα. Τα πάντα είναι  τέλεια έτσι όπως είναι. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο τέλειος κόσμος  από αυτόν. Αυτή  εδώ η στιγμή είναι το  αποκορύφωμα ολόκληρης  της ύπαρξης. Τίποτα  δεν μπορεί να είναι πιο τέλειο, γι' αυτό απλώς  χαλάρωσε και απόλαυσέ το.
Άνοιξε τις πόρτες σου στον ήλιο και στον αέρα και στον ουρανό. Τότε, θα σε  διαπερνά πάντοτε ένας καινούριος, φρέσκος αέρας, καινούριες ακτίνες του ήλιου  θα σε διαπερνούν  πάντοτε.
Επίτρεψε στην κυκλοφορία της ύπαρξης να σε διαπεράσει. Ποτέ μην εισαι  αδιέξοδος δρόμος, διαφορετικά, μόνο θάνατος  και σκόνη μαζεύονται. Απλώς παράτα κάθε  αντίληψη  ντροπής και  ποτέ μην κρίνεις   τίποτα............ πηγή μου:
Περισσότερα: http://www.schizas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου