20121105

Είναι οι Έλληνες τελικά ανόητοι;

Μετά από εβδομάδες φημων, διαρροων και ψιθυρων σχετικα με το – τελευταίο - πακέτο μέτρων είναι θεμιτό να υποθέσει κάνεις ότι η επικρατούσα άποψη στην κυβέρνηση περί των υπηκόων είναι ότι πρόκειται περί…αγαθών . Πραγματι, θα ηταν λογικο να ερμηνευτει η παθητικοτητα και η καρτερια ως ευηθεια, ιδιαιτερα οταν θιγονται παντοτε τα ιδια …υποζύγια και διακριτικά αφήνονται στην άκρη κάποιοι αλλοι. Πολύ καλά λοιπον.
Ομως, τα αποτελεσματα της σφυγμομετρησης αυτης της εβδομαδας δειχνουν αλλα πραγματα. Οχι μονο οι ταλαιπωροι Ελληνες δεν ειναι χαζοι, αλλα αντιθετα δειχνουν – μεσα απο τις απαντησεις τους – οτι διατηρουν οξεια πολιτικη κριση και μνημη περι εκεινων που θεωρουν οτι τους εσωσαν, η κατα περιπτωση, τους εριξαν στο λακκο με τα φιδια. Οι προσδοκιες τους περι της μακροβιοτητας της κυβερνησης ειναι σαφεστατες: 45% της δινουν ενα μηνα ζωης και ενα αλλο 27% της δινει ενα εξαμηνο, αθροισμα 72% υπερ μιας βραχειας κοινοβουλευτικης ζωης. Απο την αλλη μερια, οι αισιοδοξοι που βλεπουν απο ενα χρονο μεχρι και τετραετια ειναι στο12+12= 24%. Ενας προς τρεις. Χμμμμ.
Επειδη ο ανθρωπος δεν εχει το χαρισμα να προβλεπει το μελλον, η αληθεια ειναι οτι ουδεις γνωριζει ποσο θα ζησει η συγκεκριμενη κυβερνηση. Αντιθετα, ολοι φαινεται να γνωριζουν ποσο αξιαγαπητη ειναι και αυτο θα πρεπει να προβληματισει τους λαοπροβλητους ηγετες μας.
πηγή:http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&contentid=19265


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου